Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki
Kontakt O nas

O nas

Korenine Urarstva Budna segajo v leto 1939. Jeseni tega leta je bila odprta samostojna delavnica mojstra Zdravka Budna v Novem mestu.

G. Zdravko Budna, rojen 10. maja 1910 na Ljubnem v Savinjski dolini se je po uspešno opravljenem urarskem mojstrskem izpitu v Zagrebu leta 1939 spletom okoliščin preselil v Novo mesto. Kljub temu, da sta bila tu aktivna že dva urarska mojstra: G. Wachter Miha in G. Reitz Alojzij, si je kmalu pridobil svoje stranke

Novo mesto je tik pred drugo svetovno vojno štelo okrog 4500 prebivalcev, od tega več kot 230 obrtnikov.

Po internaciji med vojno je nadaljeval svojo obrt in do danes se ta urarska družinska tradicija nadaljuje. Samo s servisom in popravili vseh vrst ur in mehanizmov je preživljal družino in te obrti izučil kar tri pomočnike v centru Novega mesta.

Leta 1976 je obrt prevzel Zdravko Budna mlajši, rojen 6. aprila 1949. Nadaljevala se je dejavnost v istem obsegu, do spremembe zakonodaje v Sloveniji, ko je bila tudi obrtnikom omogočena prodaja ur v svojih obratovalnicah.

S pridružitvijo Alenke Budna je bilo leta 1991 formirano podjetje Budna d.o.o. in začeli smo z uvozom in distribucijo ročnih ur, pasov, urarskega materiala in baterij.

Tekom let smo zastopali različne blagovne znamke kot so: Hirsch, Jacques Lemans, Roamer, Pallas, Zenith in druge. Danes smo pooblaščeni zastopnik za skupino FESTINA, ki zajema blagovne znamke: Calypso, Festina, Candino, Lotus, nakit Lotus Style, Jaguar, Regata, Perrelet. Prav tako zastopamo znamke Hello Kitty, Nord, The One in Adriatica. Za vse zagotavljamo rezervne dele in potreben servis.

Poleg osnovne dejavnosti, prodaje in servisa za kvarčne in mehanske ure vseh vrst, dobavljamo tudi urarski material, orodje, baterije in pasove.

Uspešnost našega podjetja temelji na jasni poslovni strategiji, ki jo udejanjamo predvsem s kvaliteto opravljenih storitev, s skrbjo za poprodajo in podporo vsem naših strankah, končnim kupcem in kar nekaj čez petdesetim neodvisnim urarjem v Sloveniji.

V podjetju se trudimo za vas: Alenka Budna, Zdravko Budna, Mojca Budna, Andrej Budna, Uroš Luzar in Uroš Štih.


Urarstvo Budna, Koštialova 5a, 8000 Novo mesto ; Telefon: 07/33-82-370 ; Fax: 07/33-82-372 ; E-mail: urarstvo.budna@gmail.com, budna@budna.si; @Copyright Budna 2012